Choď na obsah Choď na menu

RODIČOM- RADY

AKO VYBRAŤ MATERSKÚ ŠKOLU

Na čo sa zamerať pri výbere?

1. Vzdialenosť od domu

Mnohí rodičia riešia dilemu, či je lepšie dať dieťa do škôlky, ktorá je blízko domova alebo skôr bližšie k miestu, kde rodičia pracujú. Najskôr je potrebné zistiť si otváracie hodiny MŠ a zosúladiť si to s pracovným časom, tak aby na vás  nemuseli čakať do neskorých večerných hodín.  Rodičia, ktorí pracujú na smeny by si mali tiež zistiť, do kedy je možné priniesť dieťa do škôlky ráno, zväčša to býva do deviatej, nie je to však rovnaké na dedinách a v mestách.

2. Pýtať sa, sondovať, sledovať

Najlepším merítkom dobrej MŠ sú referencie od vašich známych, ktorí s ňou už majú osobnú skúsenosť. Otvorene vám povedia, ako to v MŠ  funguje, s čím sú spokojní alebo naopak, čo sa im nepáči.  Nie všetci rodičia však majú možnosť spýtať sa svojich známych. Buď ich priatelia nemajú školopovinné deti alebo si vybrali  dve škôlky blízko domova a nevedia sa rozhodnúť.  Navštívte niektorú MŠ , dohodnite si termín s pani riaditeľkou , určite Vám to pomôže .

 

3. Kontakt s riaditeľkou MŠ

Keďže škôlka sa pre vaše dieťa odteraz stane druhým domovom, pani učiteľka bude najbližším človekom, s ktorým bude dieťa v neustálom kontakte. Preto ju neváhajte kontaktovať a spýtať sa, aké má výchovné metódy, postupy. Neváhajte si pozrieť, ako pracuje s deťmi, aký má k nim vzťah. Osobný kontakt a sympatie vás mnohokrát môžu presvedčiť.

 

ZÁPIS DO MATERSKEJ  ŠKOLY  SA  BLÍŽI  !       

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

„Všetko, čo skutočne potrebujem vedieť o tom, ako žiť, čo robiť

a ako vôbec byť, som sa naučil

v materskej škole. Múdrosť na mňa nečakala na vrchole hory nazývanej postgraduál, ale na pieskovisku materskej školy.“ Robert Fulghum.

*******************************************************************************************

Od septembra 2021 sa Slovensko pripája ku krajinám, ktoré majú zakotvenú povinnosť absolvovať povinné predprimárne vzdelávanie. V našich podmienkach je ňou povinné predprimárne vzdelávanie detí v dĺžke trvania jeden školský rok, čo znamená, že všetky deti vo veku piatich rokov absolvujú vzdelávacím programom riadené vzdelávanie na základe povinnosti, ktorá je stanovená zákonom. Smerom k populácii detí príslušného veku je to krok vpred. Zabezpečí, že žiadne dieťa neostane bokom, že každému dieťaťu sa zvýšia šance byť vo vzdelávaní úspešný, že pred začiatkom vzdelávania v základnej škole sa deti dostanú na vyrovnanejšiu štartovaciu čiaru a že každé dieťa dostane príležitosť byť v kvalitnom vzdelávacom prostredí s dobrými a užitočnými podnetmi pre svoj rozvoj .

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

spokojní odičia - Radosť

Sme veľmi radi , že sa nám podarilo k vám dostať. Dakujem

Portrét

Posledné fotografie

Fotoalbum

Archív

Kalendár
apríl
2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30